VÅR HISTORIA – ÖLANDSGLASS

Med Ölands bästa läge mitt i hjärtat av Borgholm, på Storgatan intill Societetsparken, ligger Ölandglass. Här har glass av absolut högsta kvalitet tillverkats och serverats allt sedan starten 1987. Det var då som Lars Johansson tog steget att starta eget – efter att för närmre tjugo år sedan börjat tillverka glass på Grand Hotell Hagalund i Göteborg. I botten hade Lars då en gedigen konditorutbildning – faktum är att han var en av de yngsta att ta sitt mästarbrev på konditorskolan för över fyrtio år sedan.  

Snabbt blir ”Ölandsglass” namnet (eller snarare glassen!) på allas läppar. ”Alla” kommer till Storgatan i Borgholm för att pröva den goda glassen. Trots stor anstormning av folk behåller Lars de hemliga originalrecepten och ger inte avkall på kvaliteten. Precis som idag. 

Samma sommar (1987) knackar en glassugen tonåring på dörren till Ölandsglass för att söka sommarjobb. Han får jobbet och intresset för glasstillverkning i absolut bästa kvalitet väcks. Intresset utvecklas under de tre kommande somrarna då han fortsätter att sommarjobba på Ölandsglass.   

Den unga sommarjobbare, Stefan Gustavsson, och ägarna Lars och Ulla fortsätter att hålla kontakten under åren som följer. Runt 1998 börjar de båda makarna inse att arbetet med Ölandsglass kanske blir för mycket – de driver nämligen ett glasscafé i Göteborg också. De pratar med Stefan och undrar om han skulle vara intresserad att ta över verksamheten? Efter att ha arbetat som ”lärling” hos Lasse i två säsonger blir Stefan 2001 ny ägare. Då har han lärt sig allt om glass av den gamla mästarkonditorn.  

 

Våra kontaktuppgifter

Stefan Gustavsson
070–8832060
Sanna Melberg
070–6280677
Maila oss:
stefan@olandsglass.se

Ni hittar oss på: Storgatan 10
387 31 Borgholm